Banner

MEVZUAT
AVUKATLIK HUKUKU
MAKALELER
HUKUK HABERLERİ
FAYDALI BİLGİLER
İÇTİHATLAR
DİLEKÇE-FORM
ADLİ REHBER
İNSAN HAKLARI
HUKUK SÖZLÜĞÜ
DAVA TÜRLERİ
HUKUKİ BELGELER
 
Reklam Alanı

Host - Sponsor





   Meslektaşlar arası dayanışma - Özel yaşam alanını ifşa - Mesleğe güven

T. 23.01.2004
E. 2003/328
K. 2004/6

Meslektaşlar arası dayanışma
Özel yaşam alanını ifşa
Mesleğe güven

(Av. Meslek Kuralları m. 27)

Şîkayetli avukatın disiplin kovuşturması istemi ile ilgili şîkayet dilekçesine ek olarak sunduğu ses bantlarında, meslektaşları bir kısım avukatlar hakkında kullandığı sözlerden dolayı Baro Yönetim Kurulu'nca re'sen açılan disiplin kovuşturması sonucu eylemi sabit görülerek disiplin cezası tayin edilmiştir.

Şîkayetli emekli hâkim olması nedeniyle kendisi hakkında soruşturmanın tüm safhalarında yanlı davrandığını, delillerin değerlendirilmediğini ve suçsuz olduğunu savunmuştur.

Şîkayetlinin, şîkayeti ile ilgili dosyaya sunduğu ses bantlarında meslektaşları hakkında ?yavuz hırsız ev sahibini şey yaparmış? , ?ben neye uğradığımı şaşırdım, benim eğer mağduriyetim olmasa onun anasını sülalesini bilmem nesini vururdum orada? , ??.kim oluyormuş, benim avukatlığıma karışıyormuş? gibi kullanılan söylemlerin Avukatlık Meslek Kuralları'nın 27. maddesine aykırı olduğu açık olduğu gibi, şîkayetlinin müvekkilleri ve meslektaşları ile sohbet anlamında olan konuşmaları, onların bilgisi dışında ses bandına alması ve bu bantları onların izni olmaksızın şîkayetinde delil olarak kullanması özel yaşam alanını ifşa anlamına gelir ki, bu da meslektaşlar arasındaki güven ve karşılıklı dayanışma ilkesini açıkça ihlal eder, aynı zamanda kamunun avukatlık mesleğine olan güvenini sarsar. Bu nedenle Baro Disiplin Kurulu'nca yapılan hukuksal değerlendirme isabetli bulunmuş, kararın onanması gerekmiştir.

Sonuç olarak, itirazın reddi ile Konya Barosu Disiplin Kurulu'nun şîkayetli avukat hakkındaki ?kınama cezası? ile cezalandırılmasına ilişkin kararın onanmasına, oybirliği ile karar verildi.


 

SIK SORULANLAR
BİLGİ EDİNME
TÜKETİCİ KÖŞESİ
ÜCRETSİZ AVUKATLIK
HUKUK EĞİTİMİ
 
Üyelik işlemleri
 
K.Adı
Parola
            
      Şifremi Unuttum
      Üye Ol
Hukuk Arama Motoru
Hukuk Anketi
Reklam Alanı







Zirve100