Banner

MEVZUAT
AVUKATLIK HUKUKU
MAKALELER
HUKUK HABERLERİ
FAYDALI BİLGİLER
İÇTİHATLAR
DİLEKÇE-FORM
ADLİ REHBER
İNSAN HAKLARI
HUKUK SÖZLÜĞÜ
DAVA TÜRLERİ
HUKUKİ BELGELER
 
Reklam Alanı

Host - Sponsor





   İstanbul Çağlayan Adliyesi Projesi

İstanbul Avrupa Yakası Adalet Sarayı

 

Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığından verilen bilgiye göre, İstanbul Avrupa Yakası Adalet Sarayı Şişli İlçesi, 2087 ada ve 40 parselde (Çağlayan?da) 7 bodrum, zemin ve 12 normal kat olmak üzere 20 kat olarak inşa edilecek.

 

Kapalı inşaat alanı 328,544 metrekareyi bulunan Adalet Sarayı, 26 ağır ceza, 120 Ceza, 180 hukuk mahkemesi ile 48 icra müdürlüğünden oluşacak. Ceza ve hukuk mahkemeleri ayrı bloklarda tasarlandı ve vatandaşların rahatça ulaşabilmeleri için bu bloklar her katta bağlantı koridorları ile birbirine bağlandı. Tutuklu ve hükümlülere, duruşma salonlarına ayrı merdivenlerden ve hollerden ulaşma olanağı verildi.

 

Adalet Sarayında, bütün ağır ceza ve ceza mahkemeleri katlarında, duruşma salonlarına yakın yerlerde tutuklu - hükümlü ile avukatının görüşebileceği 7,5 metrekarelik 30 adet, 23 metrekarelik 56 adet olmak üzere toplam 86 adet avukat görüşme odası bulunuyor. Ayrıca nezarethanelerde de 1 adet 28 metrekarelik avukat görüşme odası planlandı.

 

Adalet Sarayında duruşma salonlarının bulunduğu her katta avukatların duruşma zamanına kadar vakit geçirebilecekleri, dinlenebilecekleri ve çalışabilecekleri 31 adet 62 metrekare, 9 adet 23 metrekare ve üzerinde olmak üzere toplam 40 adet avukat bekleme odası yerleştirildi.

 

Adalet Sarayının Baro Başkanlığı bölümünde, Başkanlık, Sekreterlik, Kalem Odasının yanı sıra 92 metrekarelik Avukat Bürosu, Kitap Tevzi Odası, Adli Yargı Odası, Vezne, Fotokopi, Kalem Odası, 30 ve 50 metrekarelik iki toplantı salonu, Genel Sekreterlik, Hizmetli Odası ve Çay Ofisi gibi birimler bulunmaktadır. Ayrıca avukatlar için ofis ve servis olanakları bulunan yaklaşık 500 metrekarelik bir de kafeterya tasarlandı.
 
Kaynak : İstanbul Barosu

 

SIK SORULANLAR
BİLGİ EDİNME
TÜKETİCİ KÖŞESİ
ÜCRETSİZ AVUKATLIK
HUKUK EĞİTİMİ
 
Üyelik işlemleri
 
K.Adı
Parola
            
      Şifremi Unuttum
      Üye Ol
Hukuk Arama Motoru
Hukuk Anketi
Reklam Alanı







Zirve100