Banner

MEVZUAT
AVUKATLIK HUKUKU
MAKALELER
HUKUK HABERLERİ
FAYDALI BİLGİLER
İÇTİHATLAR
DİLEKÇE-FORM
ADLİ REHBER
İNSAN HAKLARI
HUKUK SÖZLÜĞÜ
DAVA TÜRLERİ
HUKUKİ BELGELER
 
Reklam Alanı

Host - Sponsor





   Büro kurma zorunluluğu

T. 23.01.2004
E. 2003/351
K. 2004/14

Büro kurma zorunluluğu
Başka baro yargı çevresinde avukatlık bürosu

(Av. K. m. 14, 43,66,67)

Şîkayetli avukatın Niğde Barosu'na kaydedildiği tarihten itibaren Avukatlık Yasası'nın 43. maddesi gereğince üç ay içinde baro bölgesinde büro kurmak zorunda olmasına rağmen büro açmadığı gibi Kayseri'de bir büro açtığı iddiası ile başlatılan disiplin kovuşturması sonunda, Baro Disiplin Kurulu'nca ?disiplin cezası verilmesine yer olmadığına? karar verilmiştir.

Şîkayetlinin Niğde Barosu'na kaydı yapıldıktan sonra kaydedildiği baro bölgesinde ?üç ay içinde- büro kurmadığı ve Kayseri'de bir büro açtığı dosyadaki kanıtlar ve kendi kabulü ile sabit bulunmaktadır. Bu durum Avukatlık Yasası'nın 43,66 ve 67. maddeleri hükümlerine açıkça aykırı olduğundan ?disiplin suçu? oluşturmaktadır.

Bu nedenle, Baro Disiplin Kurulu'nca yapılan değerlendirmede hukuksal isabet görülmemiş ve kararın kaldırılması ile disiplin cezası tayini gerekmiştir.

(Niğde Barosu Yönetim Kurulu'nun disiplin kovuşturması açılmasına ilişkin kararında Avukatlık Yasası'nın 14. maddesine aykırılıktan söz edilmediğinden ve Baro Disiplin Kurulları ancak Yönetim Kurulu'nun disiplin kovuşturması açılmasını öngören kararı çerçevesinde kovuşturmayı yürütmek ve gereken kararı vermekle görevli bulunduklarından, Yasa'nın 14. maddesine aykırı eylem için herhangi bir değerlendirmenin yapılmasına gerek görülmemiştir).

Sonuç olarak, itirazın kabulüyle, Niğde Barosu Disiplin Kurulu'nun ?disiplin cezası verilmesine yer olmadığına? ilişkin kararının kaldırılmasına ve yeniden incelemeyi gerektirir bir halin mevcut olmaması nedeniyle şîkayetli avukatın ? kınama? cezası ile cezalandırılmasına oybirliği ile karar verildi.


 

SIK SORULANLAR
BİLGİ EDİNME
TÜKETİCİ KÖŞESİ
ÜCRETSİZ AVUKATLIK
HUKUK EĞİTİMİ
 
Üyelik işlemleri
 
K.Adı
Parola
            
      Şifremi Unuttum
      Üye Ol
Hukuk Arama Motoru
Hukuk Anketi
Reklam Alanı







Zirve100