Banner

MEVZUAT
AVUKATLIK HUKUKU
MAKALELER
HUKUK HABERLERİ
FAYDALI BİLGİLER
İÇTİHATLAR
DİLEKÇE-FORM
ADLİ REHBER
İNSAN HAKLARI
HUKUK SÖZLÜĞÜ
DAVA TÜRLERİ
HUKUKİ BELGELER
 
Reklam Alanı

Host - Sponsor





   Meslektaşa hakaret - Meslektaşı tehdit

T. 21.02.2004
E. 2003/369
K. 2004/36

Meslektaşa hakaret
Meslektaşı tehdit
Şîkayetten vazgeçme
Mesleki onur ve mesleğe olan güven

(Av. K. m. 34; . Meslek Kuralları m. 3, 4)

Şîkayetli avukat hakkında şîkayetçi meslektaşına karşı sarf ettiği hakaret ve tehdit içeren sözler nedeniyle açılan disiplin kovuşturması sonunda Baro Disiplin Kurulu'nca disiplin cezası tayin edilmiştir.

Kovuşturma konusu eylem nedeniyle açılan ceza davası şikayetçinin şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle düşürülmüştür. Ancak, şikayetten vazgeçme disiplin kovuşturmasını engelleyen bir neden oluşturmamaktadır.

Şikayet dilekçesinin içeriği ve ifade tarzı, avukatlardan gösterilen tanıklar, şikayetlinin savunması, açılan davadan feragat gerekçesi ile disiplin kurulunun verdiği uyarma cezasının kaldırılması ile ilgili şikayetlinin karara itirazı birlikte değerlendirildiğinde;

Her iki tarafın eylemlerinin Avukatlık Yasası 34. maddesi ile TBB Meslek Kuralları'nın 3 ve 4. maddelerini ihlal eder nitelikte görülmüştür. Mesleki onurun zedelenmesine avukatlık mesleğine olan güven duygusunun bu kadar basit nedenlerle hırpalanmasına neden olmaya hiç kimsenin hakkı yoktur.

Bu nedenle avukatlar, şikayetçi olurken de şikayetli olduğunda da bu kurallara özen göstermek zorundadırlar.

Eylem disiplin suçu oluşturduğundan, Baro Disiplin Kurulu'nca yapılan değerlendirmede hukuksal isabetsizlik görülmemiş ve kararın onanması gerekmiştir.

Sonuç olarak, itirazın reddiyle, Antalya Barosu Disiplin Kurulu'nun ? uyarma cezası ? verilmesine ilişkin kararının onanmasına, oybirliği ile karar verildi.


 

SIK SORULANLAR
BİLGİ EDİNME
TÜKETİCİ KÖŞESİ
ÜCRETSİZ AVUKATLIK
HUKUK EĞİTİMİ
 
Üyelik işlemleri
 
K.Adı
Parola
            
      Şifremi Unuttum
      Üye Ol
Hukuk Arama Motoru
Hukuk Anketi
Reklam Alanı







Zirve100