Banner

MEVZUAT
AVUKATLIK HUKUKU
MAKALELER
HUKUK HABERLERİ
FAYDALI BİLGİLER
İÇTİHATLAR
DİLEKÇE-FORM
ADLİ REHBER
İNSAN HAKLARI
HUKUK SÖZLÜĞÜ
DAVA TÜRLERİ
HUKUKİ BELGELER
 
Reklam Alanı

Host - Sponsor





   TÜSİAD "En İyi Genç Hukukçu Ödülü"

Türk Sanayici ve İşadamları Derneğince, Türkiye?de genel olarak kamuoyunda hukuk devleti bilincinin yerleştirilmesi, özel olarak da genç hukukçuların özgün çalışmalar yapmaya teşvik edilmesi amacıyla konulan, ?En İyi Genç Hukukçu Ödülü? bu yıl ?İdare Hukuku? alanında verilecek.

TÜSİAD tarafından oluşturulan bu ödülle, hukukun farklı alanlarında, güncel sorunları işleyen, mevcut tartışmalara yeni boyutlar kazandıran veya yeni tartışmalar doğuran araştırmalar ile hukukun, bireyin günlük hayatının ilgi odağı haline gelmesi hedefleniyor. Bu çerçevede ödüle başvuran çalışmaların ?İdare Hukuku? alanında; idarenin işlemlerinde hukuk güvenliği ilkesi, ekonomik haklar açısından kamu yararı ve birey hakları dengesi ve benzeri konuların ele alınması bekleniyor.

Başvuru sahiplerinin; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, lisans veya lisansüstü düzeyde hukuk eğitimi almış olması, başvuruların son teslim tarihinde 40 yaşından gün almamış olması gerekiyor.

Ödül için başvuranlar çalışmalarını, en geç 30 Eylül 2008 günü mesai bitimine kadar teslim etmeleri gerekiyor. Daha sonra belirlenecek tarihte jüri toplanarak eserleri değerlendirecek.

Jüri; 2 akademisyen, 1 avukat, 1 emekli yargı mensubu ve 1 TÜSİAD Yönetim Kurulu temsilcisinden oluşuyor.

Jürinin yapacağı değerlendirmeden sonra 15.000 YTL para ödülünden oluşan ?TÜSİAD En İyi Genç Hukukçu Ödülü?, törenle sahibine verilecek.

Ödüle ilişkin şartname ve başvuru bilgileri www.tusiad.org./hukukodulu.pdf adresinden alınabilir.


 

SIK SORULANLAR
BİLGİ EDİNME
TÜKETİCİ KÖŞESİ
ÜCRETSİZ AVUKATLIK
HUKUK EĞİTİMİ
 
Üyelik işlemleri
 
K.Adı
Parola
            
      Şifremi Unuttum
      Üye Ol
Hukuk Arama Motoru
Hukuk Anketi
Reklam Alanı







Zirve100