Banner

MEVZUAT
AVUKATLIK HUKUKU
MAKALELER
HUKUK HABERLERİ
FAYDALI BİLGİLER
İÇTİHATLAR
DİLEKÇE-FORM
ADLİ REHBER
İNSAN HAKLARI
HUKUK SÖZLÜĞÜ
DAVA TÜRLERİ
HUKUKİ BELGELER
 
Reklam Alanı

Host - Sponsor





FORUM > Aile Hukuku Sorunları
 
Sorumsuz eşimin maaşına el koydurabilir miyim?
1982 Tarihinde evlendim.evlendiğimden bu zamana kadar hiç bir şekilde sorumluluk taşımayan eşimden 3 kız çocuğu sahibiyim.çocuklarım şu an reşit.eşim yıllarca içki içip,kumar oynamıştır.Evin maddi ve manevi anlamda hiç bir sorumluluğunu yerine getirmemiştir.Şu an boşanma davamız sürmektedir.Halen aynı evde yaşıyouz eşim boşanmak istemiyor.Yaşadığım her şeyin şahitleri vardır.Fakat kendisinin hiç şahidi yoktur.Kumar oynadığı halde inkar etti mahkemede.Eşim sigortalı bir işte hala çalışmaktadır.5 ay sonra emekli olacaktır.Boşanmadığım takdirde evliliğimizin devamı süresince eşimin maaşının ve emeklilik ikramiyesinin tarafıma geçirilmesi söz konusu mudur? Boşanma davası haricinde bu konuda mahkeme açabilir miyim? Eşimin bankalara borçları vardır. Maaşının tarafıma geçirilmesi durumunda borçların tarafımdan ödeneceğini taahüt ederim. Ne yapmam gerektiğiyle ilgili beni bu konularda yönlendirebilir misiniz?
Kimden:yadigar Tarih:28.07.2008
 
YANITLAR

Çok teşekkür ederim.Dava sırasında tedbir nafakası hakkında hiç birşey sorulmadı.Son boşanma davasına gitmeden bu davayı açacağım..alakanız  ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Yanıtlayan:yadigar | Tarih:28.07.2008
Boşanma davanız sırasında mahkeme sizin ve çocuklarınız için tedbir nafakasına hükmetmedi mi?
 
TMK.madde 406: "Savurganlığı, alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığı, kötü yaşama tarzı veya malvarlığını kötü yönetmesi sebebiyle kendisini veya ailesini darlık veya yoksulluğa düşürme tehlikesine yol açan ve bu yüzden devamlı korunmaya ve bakıma muhtaç olan ya da başkalarının güvenliğini tehdit eden her ergin kısıtlanır." demektedir.
 
Boşanmamanız halinde kısıtlanması için dava açabilirsiniz. Fakat durumunun yukarıdaki maddeye uyması gerekir.
 
Daha ayrıntılı bilgi için bir avukata danışmanızda fayda var.
Yanıtlayan:Site Yönetimi | Tarih:28.07.2008
SIK SORULANLAR
BİLGİ EDİNME
TÜKETİCİ KÖŞESİ
ÜCRETSİZ AVUKATLIK
HUKUK EĞİTİMİ
 
Üyelik işlemleri
 
K.Adı
Parola
            
      Şifremi Unuttum
      Üye Ol
Hukuk Arama Motoru
Hukuk Anketi
Reklam Alanı







Zirve100